This forum must...LIVE!!!!!!!

Moderator: Altimit01

Did it work?

You may select 1 option

 
 
View results

User avatar
?mike?
Ranger
Posts: 768
Joined: Sat Apr 22, 2006 4:41 am
Contact:

Post by ?mike? » Tue Dec 05, 2006 7:01 pm

i have done all this but when i try to put the vehicle in gameplay halo still crashes. any ideas?

User avatar
Yummy
Ranger
Posts: 684
Joined: Wed Jun 14, 2006 5:42 pm
Location: Near Pittsburgh, PA
Contact:

Post by Yummy » Tue Dec 05, 2006 7:29 pm

Me too. I imported the model, changed the header, no change within the gameplay of course, but it didn't crash! That's something for me!

Still though, how do you get it into gameplay. I just did an index swap and it then crashed?

Here's how i did the index swap: I put the full header back in, then opened it in HMT (since there is new offsets/reflexives/idents) then HMT told me the ident, i found the ident within the hex, then found the meta reflexive (offset). Once i found the new offsets and values, i switched the MP Warthog w/ the pelican. Then opened and it crashed and i smashed my hand down on the desk in frustration and it really hurt and this is a run on sentence and i am mumbling on and on and on and i will shut up now. :D
Image

User avatar
?mike?
Ranger
Posts: 768
Joined: Sat Apr 22, 2006 4:41 am
Contact:

Post by ?mike? » Wed Dec 06, 2006 4:11 am

same exact thing happens with me except i have the wraith in bloodgulch.

User avatar
Yummy
Ranger
Posts: 684
Joined: Wed Jun 14, 2006 5:42 pm
Location: Near Pittsburgh, PA
Contact:

Post by Yummy » Wed Dec 06, 2006 4:12 am

Ohhhh, nice.
Image

Trinity.
SEAL
Posts: 641
Joined: Fri Feb 03, 2006 6:13 pm
Location: Rep'n the 863! Winter Haven, FL!

Post by Trinity. » Wed Dec 06, 2006 4:53 am

I just changed the pistol model and did that and it crashed on me too.
MGM Team Wraith
Xbox Live Gamertag: HybuR
Professional Halo Player

User avatar
Yummy
Ranger
Posts: 684
Joined: Wed Jun 14, 2006 5:42 pm
Location: Near Pittsburgh, PA
Contact:

Post by Yummy » Wed Dec 06, 2006 11:58 am

Hmm....well it's either us or shadow
Image

User avatar
>Shadow<
Halo Moderator
Halo Moderator
Posts: 2734
Joined: Sun Apr 02, 2006 9:15 pm
Contact:

Post by >Shadow< » Wed Dec 06, 2006 4:50 pm

You don't use HHK at all in that.
Unfortunately, I don't seem to have any time to try this out because of all this homework. I'll be freed up on the weekends I suppose...
Image

User avatar
Yummy
Ranger
Posts: 684
Joined: Wed Jun 14, 2006 5:42 pm
Location: Near Pittsburgh, PA
Contact:

Post by Yummy » Wed Dec 06, 2006 5:48 pm

I know, but i had to somehow find the ident so i could find the new offset value. There's probably an easier way to do it. But, just because you import a model doesn't mean it's used....so i had to switch the offset value; but i didn't know the offset so i used HHK because it gives the ident, and you find the ident, you add 4 bytes to that location to find the offset value (meta reflexive).
Image

Trinity.
SEAL
Posts: 641
Joined: Fri Feb 03, 2006 6:13 pm
Location: Rep'n the 863! Winter Haven, FL!

Post by Trinity. » Wed Dec 06, 2006 5:48 pm

I used the model tutorial.

Modeled the weapon.

And did everything else.

At the end I did that header change thing and it crashed on me.
MGM Team Wraith
Xbox Live Gamertag: HybuR
Professional Halo Player

User avatar
Yummy
Ranger
Posts: 684
Joined: Wed Jun 14, 2006 5:42 pm
Location: Near Pittsburgh, PA
Contact:

Post by Yummy » Wed Dec 06, 2006 7:44 pm

Then you didn't do it right. If i was able to import the model (not put it into gameplay) following his instructions then you should be able to. I did exactly as he said too.
Image

User avatar
?mike?
Ranger
Posts: 768
Joined: Sat Apr 22, 2006 4:41 am
Contact:

Post by ?mike? » Thu Dec 07, 2006 4:13 am

i can do model changes fine. maybe i did screw up the wraith model when i imported it. ill check it later.



EDIT- the model looks fine in the LoD1

LoD1---Image

in the LoD2 though something may be messed up---Image

Trinity.
SEAL
Posts: 641
Joined: Fri Feb 03, 2006 6:13 pm
Location: Rep'n the 863! Winter Haven, FL!

Post by Trinity. » Thu Dec 07, 2006 5:30 pm

Same here, it's just that header change that messes me up.
MGM Team Wraith
Xbox Live Gamertag: HybuR
Professional Halo Player

D.T.
Newbie
Posts: 26
Joined: Sat Apr 22, 2006 8:44 am

Post by D.T. » Thu Dec 07, 2006 8:13 pm

Make sure the model is triangulated before you work with it. Halo Demo will only accept models made completely out of triangles.

User avatar
Yummy
Ranger
Posts: 684
Joined: Wed Jun 14, 2006 5:42 pm
Location: Near Pittsburgh, PA
Contact:

Post by Yummy » Thu Dec 07, 2006 8:29 pm

How are you confused w/ the header, the tut says it all. Tell us how you change the header so we can help.
Image

User avatar
?mike?
Ranger
Posts: 768
Joined: Sat Apr 22, 2006 4:41 am
Contact:

Post by ?mike? » Fri Dec 08, 2006 4:16 am

D.T. wrote:Make sure the model is triangulated before you work with it. Halo Demo will only accept models made completely out of triangles.

im prettys sure my wrath model is triangulated because i got it from halo full.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest